De toegankelijkheid van een website heeft te maken met een aantal zaken.
Allereerst moet de site onder een domeinnaam bereikbaar zijn; als www.yuna.nl ingetypt wordt, zal de website vlot op het scherm moeten verschijnen.
Op de website zelf moet content eenvoudig te bekijken zijn. Het verstandigste is vaak de content in HTML te plaatsen. In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om content in Flash te tonen. Hoewel er hierdoor meer mogelijkheden zijn om de content spectaculair onder de aandacht te brengen, loopt de toegankelijkheid hiermee terug.
Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van een screenreader. Gebruikers met een visuele handicap gebruiken vaak een programma om de teksten van het scherm voor te lezen. Als content in HTML-formaat wordt aangeboden werkt dit uitstekend, dergelijk screenreaders kunnen echter slecht omgaan met teksten die in Flash geplaatst zijn.
Een ander voorbeeld van toegankelijkheid is het toevoegen van een pagina-titel en het gebruiken van beschrijvingen bij afbeeldingen. Op deze manier kunnen zoekmachines eenvoudiger bepalen waar een pagina over gaat en kunnen zinvolle zoekresultaten geboden worden.